marți, 2 februarie 2016

Risotto alb cu Pesto

Daca Risotto nu va inspira nimic, ganditi-va la pilaf . Unul mai cremos, unul cu alte origini si cu o tehnica de preparare total diferita. Si evident, nu putem uita de vin, care sta la baza acestui preparat divin si extrem de versatil care a luat nastere in nordul Italiei. Retata de azi consta intr-o baza pe care o puteti folosi in nenumarate feluri dand nastere unor arome fantastice. Si pentru a pastra aerul italian, un pesto ca la mama lui.

Ingrediente:
  • 700 ml fond de legume
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel usturoi
  • 200 g orez alb
  • 1 pahar vin alb sec
  • 40 g unt
  • 60 g parmezan ras
Pentru Pesto:
  • o mana seminte de pin
  • 1 catel de usturoi
  • o mana parmezan ras
  • 1 mana busuioc proaspat
  • ulei de masline
Timp de preparare: cca. 45 minute

    Incepem prin a incalzi fondul de legume. Reteta o gasiti aici. Intr-o oala seperata am calit ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline la foc mic cca. 8-10 minute , pana s-au inmuiat. Acesta se numeste "Soffritto" si sta la baza unui Risotto reusit. Am marit flacara, am adaugat orezul si am continuat sa amestec timp de 1 minut pana acesta a inceput sa devina transparent, apoi am adaugat vinul, lasandu-l sa scada, alcoolul evaporandu-se altfel. Nu uitati sa asezonati cu sare si piper.

    Urmatorul pas este esential deoarece face diferenta, asa ca inarmati-va cu rabdare. Micsorati flacara si adaugati un polonic de supa si amestecati pana cand orezul trage tot lichidul. Continuati sa adaugati polonic cu polonic si sa repetati procesul pana cand orezul este fiert. Dupa ce ati terminat luati orezul de pe foc, adaugati parmezanul si untul, amestecati, puneti capacul si lasati Rissotto-ul sa stea 5 minute.

    Urmeaza prepararea sosului Pesto. Puteti folosi la alegere blenderul pentru comoditate, insa eu am ales sa prepar totul in mojar. Am rumenit usor semintele de pin intr-o tigaie, apoi am adaugat in mojar busuiocul, usturioul, parmezanul si 3/4 din cantitatea de seminte, adaugand treptat ulei de masline pana cand am obtinut o pasta cremoasa. Puteti adauga ulei de masline pana obtineti consistenta dorita. Am asezonat cu sare si piper si am servit Risotto-ul cu sosul Pesto si cu semintele de pin ramase.






            Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu