duminică, 15 noiembrie 2015

Cheesecake cu portocale caramelizate

 Iubesc cheesecake-ul. Indiferent ca este copt sau preparat cu gelatina, cu fructe sau ciocolata, nu pot refuza niciodata o felie din aceasta bucurie. Asa ca astazi, profitand de o zi friguroasa de duminca, am decis sa ma rasfat cu ceva bun si sa va impartasesc si voua cateva din trucurile mele.

Ingrediente:

 Pentru blat:
  • 40 g unt nesarat, si inca putin pentru uns
  • 150 g biscuiti digestivi
Pentru umplutura:
  • 250 g crema de braza dulce
  • 250 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua mari
  • 100 g zahar
  • 1 Lg gris
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 2 Lg coniac
Pentru portocale caramelizate:
  • 50 g zahar
  • 2 Lg coniac
  • 2 portocale
Timp de preparare: cca. 20-25 minute
Timp de coacere: cca. 1h 30 minute
Timp de asteptare: cca 1h 45 minute 


     Am luat mai intai o forma de copt rotunda, cu diametrul de 22 cm si cu fund detasabil pe care am uns-o cu unt si a carei baza am tapetat-o cu hartie de copt. Intr-un robot de bucatarie am macinat biscuitii, peste care am adaugat untul topit, si am continuat sa amestec pana la omogenizare. Am pus apoi amestecul in forma de copt, am presat bine ( cel mai bine este sa va folositi palmele) si am bagat la cuptor pentru 10 minute la 150 de grade/ treapta 2 pentru gaz. Am scos apoi blatul din cuptor si l-am lasat la racit.

     Intr-un bol am amestecat toate ingredientele pentru umplutura pana la omogenizare. Am turnat apoi amestecul peste blat si l-am lasat la cuptor, la aceeasi temperatura, cca 1h si 10 minute, pana cand marginile s-au intarit. Prajitura va fi moale in continuare la mijloc, de aceea, dupa ce stingeti focul trebuie sa o lasati in continuare in cuptorul cu usa dechisa pana cand se raceste complet, si altfel umplutura va fi inchegata. Am scos apoi prajitura din forma si am asezat-o pe un platou.

     Am curatat portocalele de coaja si de pielite si le-am taiat rondele. Intr-o craticioara cu fund gros am lasat zaharul sa se topeasca apoi am adugat cu grija coniacul. Am turnat apoi caramelul peste portocale. De obicei acesta se intareste, dar pe masura ce amesteci la foc mic se va topi.
    Pentru ca mi-a ramas caramel, mi-am permis sa fac si un decor foarte simplu de realizat. Pe o bucata de hartie de copt am turnat caramel apoi l-am lasat sa se intareasca. Am servit apoi prajitura cu felii de portocala si caramel.




     Pofta buna! :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu