marți, 3 noiembrie 2015

Souffle cu chili si ciocolata


Ca sa ramanem in tema, am ales tot un preparat cu ciocolata, la fel de simplu de facut, intr-un timp scurt. Souffle-ul, un preparat pufos, fin, aerat la interior si usor crocant la exterior, nu necesita decat putina grija si rabdare, iar rezultatul justifica tot efortul.

Ingrediente pentru 4 portii:
  • 160 g ciocolata neagra cu chili
  • 2 Lg smantana pentru gatit
  • 50 g zahar tos, plus inca putin
  • 4 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • putin unt

Pentru acest preparat aveti nevoie de forme de ceramica ramekin. Ungeti mai intai formele cu unt apoi tapetati cu putin zahar. Preincalziti  apoi cuptorul la 190 de grade/ treapta 5 pe gaz.
Intr-un vas termorezistent topiti ciocolata la Bain-Marie impreuna cu smantana lichida. Dupa ce s-a racit complet, amestecati ciocolata cu galbenusurile.

Intr-un bol separat bateti albusurile pana devin spuma. Incorporati apoi zaharul treptat si bateti pana cand compozitia este tare si lucioasa. Accesati linkul cu retata de bezele aici pentru a vedea cum trebuie sa arate spuma. Incorporati apoi cu mare grija albusurile in amestecul de ciocolata. Nu bateti si nu amestecati prea repede. Incorporati treptat, cu miscari circulare, pana cand compozitia este omogena.


Turnati apoi in forme si coaceti la aceeasi temperatura pe nivelul cel mai de jos al cuptorului, pana cand Souffle-urile cresc si au crapaturi la suprafata. Pentru vasele folosite de mine, cu capacitatea de 150 ml, timpul de coacere a fost 15-20 de minute. ATENTIE, nu deschideti usa cuptorului pe timpul coacerii!
Pudrati cu zahar si serviti pe loc.




           Pofta buna! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu