sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Supa crema de conopida cu sofran si conopida crocanta

Revenind la un preparat sarat, am ales o supa crema care, aparent banala, se face remarcata prin multitudinea de arome datorita condimentelor care pun in valoare conopida. Asa ca va invit sa iesiti din zona de confort si sa incercati acest preparat.

Ingrediente:
  • 500 ml lapte
  • 500 ml fond de pui sau de legume
  • o conopida mare
  • un plic de sofran
  • 2 Lg patrunjel tocat
  • un cub de unt
  • sare de mare
 
 Incepeti prin a pune la fiert laptele si fondul, impreuna cu jumatate din plicul de sofran si un praf de sare de mare. Curatati apoi conopida si rupeti-o in buchetele. Cand lichidul da in clocot adaugati buchetelele de conopida si lasati sa fiarba cca. 10 minute pana devin moi. 

Din conopida fiarta pastrati separat o patrime. Pasati restul de conopida in blender pana obtineti un piure fin. Adaugati treptat din lichidul in care a fiert si pasati pana cand ajungeti la o consistenta lichida. Puteti adauga mai mult sau mai putin lichid in functie de preferinte. Adaugati restul de sofran, sare si piper dupa gust.
Pentru conopida crocanta topiti cubul de unt in tigaie si adaugati conopida pe care ati pastrat-o, o lingura de patrunjel si piper si pajiti pana cand totul devine crocant.
Serviti apoi supa cu bucatele de conopida, ulei de masline, piper si patrunjel.

Pofta buna! :)

Un comentariu: