Sunday, October 18, 2015

Cannelloni cu ricotta si spanac

In mica mea calatorie prin Italia am incercat diferite preparate specifice, insa acesta mi-a starnit interesul intr-o zi oarecare, undeva prin Centrul Vechi. Si desi l-as fi gatit mai repede, un singur lucru mi-a stat in cale: insuportabila caldura a verii. Caci la peste 30 de grade, nimanui nu-i mai arde sa porneasca si cuptorul.  Astazi, insa, m-am pus pe treaba.



Ingrediente:                                           
  • 225 g cannelloni
  • 500 g spanac 
  • 500 g riccotta
  • 75 g parmezan 
  • nucsoara 
  • mozzarella
Pentru sosul rosu:
  • 650 ml suc de rosii
  • 5 catei usturoi
  • busuioc
Pentru sosul alb:
  • 250 ml smatana pentru gatit
  • 75 g parmezan 


Pentru sosul rosu se curata cateii de usturoi, se taie si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga sucul de rosii si busuiocul si se lasa pe foc pana da in clocot. Pentru ca am avut la indemana am folosit busuioc proaspat, datorita aromei intense a acestuia. Adaugati sare si piper dupa gust. Pentru sosul alb se rade parmezanul si se amesteca cu smantana.

Spalati apoi spanacul si opariti-l 2 minute intr-o oala cu apa
clocotita. Scurgeti-l, lasati-l sa se raceasca si tocati-l marunt. Amestecati spanacul cu ricotta si parmezanul si razuiti 1/4 dintr-o nucsoara. Adaugati sare si piper dupa gust.

Umplerea pastelor se face cu un sprit ( sau cu o punga taiata la un colt). Puteti cere o mana de ajutor pentru acest proces daca simtiti nevoia, insa daca sunteti singur, pentru a va usura treaba, pozitionati pastele tubulare vertical, asa va puteti folosi ambele maini pentru manevrarea spritului.

  Preincalziti cuptorul la 180 de
grade. Turnati uniform sosul rosu intr-o tava de 25x35 cm. Asezati apoi pastele si turnati sosul alb peste ele. Puneti apoi felii de mozzarella. Asezati tava in centrul cuptorului si lasati-o cca 30-35 de minute.


                                                         
                             
                 Pofta buna!

No comments:

Post a Comment