marți, 13 octombrie 2015

Supa crema de broccoli

Toata lumea cunoaste stereotipul legumei Broccoli, cunoscuta ca cel mai urat vis al copiilor, o leguma cu un gust nu foarte placut. Putini stiu totusi ca, pe langa faptul ca are o valoare nutritiva ridicata, daca este gatit si asezonat corect, broccoli poate fi baza unui preparat delicios.
 Preparatul de astazi este supa crema de broccoli, foarte usor de gatit, si care de asemenea nu necesita mult timp de preparere.






Ingrediente:
  • un broccoli mare
  • un cartof mediu
  • 1 L fond de legume
  • 4 felii mici/ 2 felii mari de paine pentru crutoane
  • smantana lichida pentru gatit
  • sare si piper 
  • branza de capra (OPTIONAL!)  
Curatati cartoful, taiati-l in bucati mari si puneti-l pe foc impreuna cu fondul de legume. Intre timp curatati broccoli-ul( se indeparteaza frunzele si cotoarele) si taiati-l in bucati mici. Dupa ce fondul de legume da in clocot lasati sa fiarba 10 minute apoi adaugati broccoli-ul si lasati sa fiarba inca 4 minute, pana cand acesta se inmoaie, dar isi pastreaza culoarea.

Scurgeti apoi legumele, puneti-le intr-un vas si adaugati 2-3 polonice din fondul de legume in care le-ati fiert. Mixati in blender pana cand obtineti un piure gros. Asezotani cu sare si piper si continuati sa adugati treptat fond de legume si sa mixati pana cand obtineti o consistenta lichida si cremoasa.


Pentru crutoane taiati feliile de paine in cubulete. Incingeti o tigaie, adaugati ulei de masline si prajiti painea pana cand incepe sa aiba un aspect auriu. Puteti face crutoanele mai moi, sau mai crocante, dupa gust. 
Serviti apoi supa crema cu smantana sau branza de capra si crutoane.





                                                                    Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu