joi, 15 octombrie 2015

Oua Benedict

Nu aveti cum sa nu cunoasteti acel moment cand mergeti catre frigider, plini de speranta, in ideea ca veti gasi ceva bun de mancare, ca apoi, dupa ce il deschideti, sa realizati ca nimic din ce aveti acolo nu va incanta, si ca ati vrea ceva mai mult decat un simplu sandwich. Din aceasta cauza, m-am gandit sa impartasesc retata unui brunch ideal( sau, de ce nu, pranz), care va rapeste intre 30 si 45 de minute, si foloseste in pricipal ingredientele folsite pentru un clasic mic dejun. Si chiar daca un sandwich s-ar prepara ceva mai repede, credeti-ma,tot efortul merita.

Ingrediente pentru 4 portii:                                        
  • 4 oua ( ecologice, de preferabil)
  • 4 felii mici de paine
  • 4 frunze de salata
  • 8 felii bacon
Pentru sosul Olandez:
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg mustar
  • 2 Lg iaurt/smantana
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 60 g unt
  • sare si piper 

 Pentru a prepara sosul Olandez, topiti intai untul si lasati-l la racit. Amestecati intr-un bol termorezistent celelate ingrediente, apoi adaugati treptat untul topit pana ce amestecul devine omogen. Puneti apoi amestecul la Bain-Marie cca 7 minute, amestecand incontinuu pana cand acesta se ingroasa. 
 IMPORTANT! Nu amestecati decat in sensul acelor de ceas. Schimband sensul, sosul se va taia, untul separandu-se de compozitie. 


Intr-o tigaie, prajiti feliile de bacon pana devin crocante. Intr-o tigaie separata, rumeniti feliile de paine in ulei de masline pana capata o culoare aurie. 
Pentru oua, vom folosi o tehnica mai speciala, numita posare. Posarea consta in introducerea oului in apa inainte ca aceasta sa clocoteasca. Dupa ce in apa se formeaza mici bule, se va aduaga oul care va fi tinut fix 4 minute, apoi scos cu grija. Prin aceasta tehnica galbenusul va ramane lichid.
Pe felia de paine se aseaza salata, bacon-ul, oul si apoi se adauga sosul Olandez. Se adauga sare si piper dupa gust. 


                                                                Enjoy! :)

Un comentariu:

  1. Mama micului chef17 octombrie 2015, 14:36

    Pot sa confirm ca sunt delicioase, mai ales ca sunt beneficiar direct al tuturor retetelor. Recunosc, eu nu am facut pana acum astfel de oua, nici nu a fost nevoie, doar am acasa un specialist ...

    RăspundețiȘtergere