duminică, 11 octombrie 2015

Tarta cu mousse de branza si curd de lamaie


Tarta este un desert ideal deoarece iti da posibilitatea sa fii creativ. Poti realiza o tarta gustoasa cu orice gaseti prin casa: cu fructe, crema etc. Am ales aceasta tarta deoarece ecte combinatia ideala intre dulce si acru, fiind foarte racoritoare. De asemenea, poate fi facuta in orice anotimp deoarece ingredientul cheie este lamaia, gasita oricand la magazine.
Prepararea dureaza cca 3 ore, nu pentru ca ar fi greu de gatit, ci pentru ca toate cele 3 elemente trebuie lasate la racit inainte de a fi "asamblate".
                                                                
                 


Pentru blatul de tarta aveti nevoie de:
  • 250 g faina
  • 125 g unt 
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • o pastaie de vanilie ( daca nu aveti se poate inlocui cu un pliculet e zahar vanilat bourbon) 
  • 2 linguri lapte rece
Se amesteca zaharul cu untul, apoi se adauga vanilia si faina pana devine un aluat sfaramicios. Se adauga apoi 2 linguri de lapte pana devine un aluat omogen. Incercati sa framantati cat mai putin posibil, altfel aluatul va deveni elastic. Ungeti forma de tarta cu unt apoi asezati aluatul in forma. Coaceti apoi tarta la 180 de grade cca 20 de minute. Lasati apoi la racit.
PONT: Pentru ca tarta sa nu se umfle in cuptor, acoperiti-o cu foaie de copt si puneti deasupra o mana de boabe de fasole. Greutatea acestora va impiedica tarta sa creasca.



Pentru mousse-ul de branza aveti nevoie de:
  • 200g crema de branza
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lg esenta de vanilie

Topiti ciocolata alba la Bain-Marie intr-un vas termorezistent. Lasati-o apoi sa se raceasca. Bateti apoi frisca (de mana, nu cu mixerul, altfel se taie). Amestecati crema de branza cu vanilia si ciocolata topita, apoi incorporati frisca batuta. Turnati crema pe tarta si puneti la frigider.
 

Pentru curd-ul de lamaie aveti nevoie de:
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 210 g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 100 g unt gras
Amestecati toate ingredientele de mai sus la Bain-Marie pentru cca 20 de minute, pana cand compozitia se ingroasa. Dupa ce se raceste, turnati curd-ul pe tarta si tineti la frigider cel putin 6 ore ( ideal peste noapte), pana cand curd-ul de lamaie va avea aspectul unui jeleu.




                                                                       Enjoy! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu