vineri, 16 octombrie 2015

Clafoutis cu visine

Nu e chiar perioada visinelor, dar m-am gandit ca un desert cu fructe ne poate face sa simtim, totusi, un pic din caldura verii. Deci, ce poti sa faci cand te trezesti cu aproape 1 kg de visine congelate pe mana? Va puteti da seama ca am facut mai mult decat un singur preparat, in incercarea mea de a profita la maxim de aceste fructe. Dar astazi ma voi rezuma doar la unul. Desi cremoasa bundica frantuzeasca, ce raspunde la numele de Clafoutis, este facuta in mod normal cu cirese, m-am gandit sa ma desprind un pic de clasic, si sa ii dau o nota dulce-acrisoara.

Ingrediente:
  • 600 g visine
  • 4 oua
  • 30 g unt 
  • 240 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • o lg esenta de vanilie 
  • un praf de sare
  • o tava rotunda cu diametrul de 26 cm ( sau orice alta tava cu o suprafata egala) 
 
Decongelati intai visinele. Pentru ca acest proces sa dureze mai putin, intindeti-le pe o tavă mare. Presarati putin zahăr peste ele pentru a-si lasa sucul.
Tapetati apoi tava in care veti coace preparatul cu hartie de copt si asezati visinele, scurse foarte bine, uniform.



 Preincalziti apoi cuptorul la 180 de grade. Topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intr-un bol amestecati celelalte ingredinte pana la omogenizare. ATENTIE, laptele trebuie sa fie la temperatura camerei. Adugati apoi untul amestecand incontinuu, doar intr-un sens. Turnati apoi compozitia peste visine si coaceti la aceeasi temperatura cca 40-45 de minute, pana cand marginile sunt aurii. 

IMPORTANT! Lasati compozitia in tava pana la racirea completa a acesteia. In caz contrar, budinca nu va fi inca inchegata, si riscati sa distrugeti preparatul. 

Pudrati apoi cu zahar si serviti, dupa preferinte, cu frisca sau inghetata de vanilie.

                                                                 Enjoy! :)
                                                                              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu