Briosele sunt un deliciu clasic care poate aparea in diferite forme, de la briose sarate cu porumb sau branza pana la briose dulci cu fructe sau ciocolata. Astazi incercam un sortimentul clasic, cu o reteta speciala care va face aluatul mai moale si mai gustos.
Ingrediente:
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 70 g cacao
- 340 g iaurt gras
- 1 lg bicarbonat de sodiu
- 1 lg praf de copt
- 1 lg esenta de vanilie
- 150 g unt rece
- 4 oua
- 75 g unt moale
- 225 g zahar pudra
- 2 Lg lapte
- 1 lg esenta vanilie
Timp de coacere: cca. 20 de minute
Am inceput prin a amesteca toate ingredientele uscate (zahar, faina, cacao, praf de copt si

Am pus apoi compozitia in forme si am tinut briosele la cuptor cca. 20 de minute. Daca nu sunteti siguri ca s-au copt, puteti introduce o scobitoare intr-una dintre briose, iar daca aceasta iese curata inseama ca desertul este gata. Compozitia nu este foarte dulce, de aceea recomand ca aceste briose sa fie mancate cu fructe, pudrate sau glazurate.
Pentru glazura am batut untul cu mixerul la viteza medie pana ce a devenit cremos apoi am adaugat treptat zaharul pudra si am continuat sa amestec, adugand la sfarsit vanilia si laptele. Daca vi se pare ca glazura nu este destul de cremoasa mai puteti adauga lapte. Optional, puteti decora briosele cu nasturei de ciocolata.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment