De cele mai multe ori, din comoditate sau din lipsa de timp, prefer sa cumpar o cutie de paste pe care le arunc cateva minute in apa clocotita, si voila, cine e gata. Astazi insa, mi-am acordat timpul necesar sa fac treburile ca la carte. Si nu, nu aveti nevoie neaparat de o masina de facut paste (sigur ca asta ar usura lucrurile), ci doar de unealta ideala cand vine vorba de orice aluat, facaletul, si ceva rabdare.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 150 g faina 00
- 50 g gris
- 2 oua mari
- 50 ml vin alb
- 100 ml fond de legume
- 100 g ciuperci de padure (sau un pachet de 50 g de ciuperci deshidratate, se gasesc usor in supermarket-uri)
- 2 catei usturoi
- 1 ardei chili
- 2 linguri patrunjel tocat marunt
- parmezan
- sare si piper
- 2 L apa
- 2 cepe
- 1/ 4 telina
- 4 morcovi
- patrunjel
- busuioc
- boabe piper negru
- 1 foaie de dafin

Curatati legumele si taiati-le in bucati mari. Puneti-le in oala si turnati apa ( care trebuie sa le acopere). Adaugati apoi piperul si foaia de dafin iar dupa ce da in clocot lasati sa fiarba cca 20 de minute. Dupa aceea stingeti focul, adaugati sare, dupa gust, busuiocul si patrunjelul (PROASPETE!) intregi, nu trebuie neaparat sa le tocati. Daca aveti timp, ideal ar fi sa tineti fondul peste noapte la rece. Strecurati-l apoi printr-o sita fina, si il puteti folosi cu incredere 5 zile, sau o puteti congela.



Fiind proaspete, pastele se vor gati mai repede. Puneti o oala cu apa si sare pe foc iar cand da in clocot adaugati pastele si lasati-le cateva minute pana devin al dente.

Pofta buna! :)
No comments:
Post a Comment