Intrati oficial in perioda sarbatorilor de iarna, am dat startul
mancarurilor de sezon. Asa ca astazi, in cinstea primului preparat cu
carne de pe blog, am ales sa prepar o masa satioasa pentru toata
familia. Ceea ce este interesant, insa, la acest preparat, este ca
garnitura se prepara in acelasi timp cu puiul.
Ingredinete:
- un pui
- 60 g unt
- o legatura mica de patrunjel
- o conserva de naut
- un ardei chili mediu
- o lamaie
- 4 capatani de usturoi
Timp de coacere: cca. 1 h 30 minute

Am scos untul din frigider cu jumatate
de
ora inainte de a incepe, pentru a fi usor de modelat. Am tocat marunt
legatura de patrunjel si am amestecat-o cu untul, obtinand astfel o
pasta, apoi am desprins usor pielea puiului cu mana si am pus untul
inauntru, masand usor pentru a il distribui uniform. Am asezonat apoi
puiul cu ulei de masline din belsug, sare si piper.
Am tocat marunt ardeiul iute, pastrand semintele,
am scurs apoi nautul si, impreuna cu ardeiul, l-am pus inauntrul
puiului. La final am introdus o lamaie intreaga, pentru ca umplutura sa
nu se verse. Intr-o tava unsa cu ulei de masline am pus capatanile de
usturoi taiate in jumatate, apoi am asezat cu grija puiul pe patul
format din acestea.

Pofta buna!
No comments:
Post a Comment