Intrati oficial in perioda sarbatorilor de iarna, am dat startul
mancarurilor de sezon. Asa ca astazi, in cinstea primului preparat cu
carne de pe blog, am ales sa prepar o masa satioasa pentru toata
familia. Ceea ce este interesant, insa, la acest preparat, este ca
garnitura se prepara in acelasi timp cu puiul.
Ingredinete:
- un pui
- 60 g unt
- o legatura mica de patrunjel
- o conserva de naut
- un ardei chili mediu
- o lamaie
- 4 capatani de usturoi
Timp de coacere: cca. 1 h 30 minute
Am scos untul din frigider cu jumatate
de
ora inainte de a incepe, pentru a fi usor de modelat. Am tocat marunt
legatura de patrunjel si am amestecat-o cu untul, obtinand astfel o
pasta, apoi am desprins usor pielea puiului cu mana si am pus untul
inauntru, masand usor pentru a il distribui uniform. Am asezonat apoi
puiul cu ulei de masline din belsug, sare si piper.
Am tocat marunt ardeiul iute, pastrand semintele,
am scurs apoi nautul si, impreuna cu ardeiul, l-am pus inauntrul
puiului. La final am introdus o lamaie intreaga, pentru ca umplutura sa
nu se verse. Intr-o tava unsa cu ulei de masline am pus capatanile de
usturoi taiate in jumatate, apoi am asezat cu grija puiul pe patul
format din acestea.
Am tinut apoi puiul la cuptor la 180 de grade/ treapta 4 pentru gaz
cca. 1 h si 30 de minute pana a devenit auriu. Am asezat apoi puiul pe
un platou, am scos cu grija nautul picant din interior pe care l-am
servit ca garnitura. In tava s-a format un suc gros, esenta
preparatului, cu un gust minunat datorita usturoiului si untului
aromatizat care s-a topit. Si astfel, am obtinut un pui, o garnitura si
un sos dintr-un singur foc.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment